Technasium Zwolle

Aan uw technische bedrijfsprobleem geeft het Technasium van Thorbecke SG altijd een innovatieve draai!

In Zwolle biedt de Thorbecke Scholengemeenschap sinds 2005 het Technasium. Leerlingen krijgen les in het vak O&O (Onderzoek & Ontwerpen). Het Technasiumonderwijs is vormgegeven volgens de Technasiumformule. Deze formule wordt landelijk op al 92 scholen uitgevoerd. Binnen de grenzen van deze formule geeft de Thorbecke Scholengemeenschap zoveel mogelijk een eigen, onderscheidende invulling aan het Technasium. En het bijzondere is: wij kunnen úw bedrijf helpen met uw uitdagende technische opdracht!

Het profiel van de leerlingen: onderzoekende doeners & denkers
Het Technasium trekt leerlingen met oog voor detail, doeners en denkers, vol wilde ideeën en ze zijn echte bèta’s. Binnen het Technasium helpen wij deze leerlingen hun talenten te ontwikkelen en versterken op basis van bepaalde competenties. Zoals samenwerken, plannen & organiseren, inventief zijn, procesgericht werken en doorzetten.

Waarom zoeken wij opdrachtgevers?
Een O&O-project begint altijd met een opdrachtgever die een probleem heeft. Als het kan gaan de leerlingen bij dit bedrijf langs voor uitleg over het vraagstuk. Daarna gaan de leerlingen in een team op school aan de slag om een oplossing te vinden. De leerlingen werken ongeveer 5 uur in de week aan het project en hebben altijd een docent en een technisch onderwijsassistent als begeleiding. Na ongeveer 8 weken is het project klaar en houden de leerlingen een eindpresentatie. De opdrachtgever probeert om daarbij aanwezig te zijn om samen met de docent het werk te kunnen beoordelen. 

Uw technische uitdaging voorzien van een originele oplossing
Onze leerlingen kijken met een open blik naar uw opdracht/probleemstelling. Hierdoor krijgt u soms mogelijke oplossingen waar uw eigen team niet aan heeft gedacht. Daarnaast kunnen de leerlingen werken aan opdrachten waar u en uw team wellicht niet de tijd voor hebben maar die wel het uitzoeken waard zijn. Hierin zien wij de win-winsituatie.

Een snel en efficiënt traject
Legt u uw opdracht bij het Technasium op de Thorbecke Scholengemeenschap neer? Dan is uw tijdbeslag minimaal. Het betreft een snel en efficiënt traject dat u een bruikbare oplossing aanreikt.

Actuele opdrachten
Bent u benieuwd welke collega-ondernemers van u al praktische opdrachten bij ons hebben neergelegd? Hiervan geven wij u graag een overzicht in vogelvlucht:
BDG Architecten – Waterwoning in de Zwolse gracht
Isala Ziekenhuis – Diabetesspel voor kinderen van 8-14 jaar
ProReva – 3d geprinte orthese
Walibi World – Wachtrij-animatie 
Speeltuygh – (werkende) elektrische kindergitaar 

Team Technasium
Graag stellen wij u in vogelvlucht de leden van het team Technasium voor:
Paul Floor
Math Smeets
Yvonne Veltman
Anneke Lammers
Karin Tersteeg
Aidan Scherpbier
Henk Langelo
André Marsman
Lianne Jutten

Heeft uw bedrijf interesse?

Voor meer informatie kunt u altijd mailen of bellen met Lianne Jutten, Technator op Thorbecke S.G. te Zwolle, via l.jutten@ooz.nl of 038-4564560.

Voor meer informatie klik op de linkjes: 
Technasium
-> Wilt u ook opdrachtgever worden voor het Technasium? Klik hier.
Lees hier het bericht van explosieve banengroei in techniek en ICT
 
 

 

 

Volg ons
Aanmelden nieuwsbrief
Interesse groep
activiteiten kalender
ma di wo do vr za zo
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Twitterbird
TWITTERFEED