Stages


Technisch beroepsonderwijs is volop in ontwikkeling. Opleidingen worden steeds meer praktijkgericht. En onderwijsinstellingen hebben meer vrijheid gekregen voor eigen beleid en invulling van het onderwijs. De contacten met het bedrijfsleven nemen toe en worden intensiever. Al deze ontwikkelingen hebben er toe geleid, dat het overzicht en inzicht wel eens verloren dreigt te gaan.

Vooral ten aanzien van stages is een goed overzicht en inzicht een belangrijke voorwaarde voor een voor leerlingen en bedrijven succesvolle stage. De stagekalender geeft een overzicht welke onderwijsinstelling, wanneer, voor welke opleiding een stage plant.

Onder het motto “de kwaliteit van de stage kan nooit hoger zijn dan de kwaliteit van de input” hebben wij volgende uitgangspunten geformuleerd:

  • Het leerdoel van de stagiaire moet eenduidig en helder geformuleerd zijn;
  • Het stagebedrijf moet altijd iemand van de school kunnen bereiken voor noodgevallen (06 nummer, 24 uur);
  • Als het leerdoel van de stage niet duidelijk is voor het bedrijf moet het bedrijf verduidelijking vragen (en ontvangen) voordat de stage begint;
  • Stagiaires moeten zich tijdens de stage houden aan de regels van het bedrijf;
  • Stagiaires moeten goed zijn voorbereid op algemene veiligheidsregels in de branche (VCA diploma); De school moet regelmatig de voortgang van de stage toetsen in overleg met het bedrijf.
     

Stages

Stages en stagiaires is investeren in de toekomst van leerlingen en uw bedrijf. Een toekomst die verder weg is dan het einde van de recessie. Laten wel allen blijven investeren in deze toekomst!

Volg ons
Aanmelden nieuwsbrief
Interesse groep
activiteiten kalender
ma di wo do vr za zo
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Twitterbird
TWITTERFEED