Nieuwsberichten

Informatieve Algemene Ledenvergadering Vrienden van Techniek

Op donderdag 29 maart stond de ledenvergadering van De Vrienden van Techniek op het programma. Gezien de nauwe samenwerking met het Techniekpact Regio Zwolle is deze bijeenkomst met hen gecombineerd en is in samenwerking met Regio United Zwolle een mooie en bovendien leerzame middag gepresenteerd.

De vergadering werd helaas matig bezocht. Naast de verantwoording van het afgelopen jaar is vooral vooruit gekeken naar waar de focus in 2018 op komt te liggen en hoe de activiteiten van de Vrienden van Techniek zich verhouden tot het Techniekpact. Daarbij kwam ook radiostilte vanuit de Vrienden van Techniek in de periode 4kwartaal 2017 en 1kwartaal 2018 naar voren. In reactie hierop maakte het bestuur bekend vaker momenten aan te zullen grijpen voor communicatie en ontmoeting. In een ander bericht bij deze nieuwsflits leest u hier meer over.

“Naar een andere aanpak in de Regio Zwolle”

Het thema van het middagdeel luidde: “Naar een andere aanpak in de Regio Zwolle”. Binnenkort tellen we 5500 techniekvacatures in onze regio versus te weinig aanbod om deze vacatures adequaat in te vullen. Naast een aantal presentaties, werd er vervolgens mét en tússen de bezoekers levendig gediscussieerd in groepjes. Dé hamvraag? Hoe kunnen we samen het tij in onze Zwolse regio keren en dit gat op een praktische wijze dichten. Uiteraard kwamen daarbij ook de eisen aan de orde die het technisch bedrijfsleven graag gesteld ziet aan het techniekonderwijs in de regio.

Netwerken

Naast de interessante inhoudelijke thema’s was er uiteraard ook gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar te netwerken.

Volg ons
Aanmelden nieuwsbrief
Interesse groep
activiteiten kalender
ma di wo do vr za zo
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Twitterbird
TWITTERFEED