Deskundigheids bevordering


Om onze doelstellingen ‘betere aansluiting onderwijs & bedrijfsleven’ en ‘een goede beeldvorming van het werken in de techniek’ te realiseren is het erg belangrijk dat het bedrijfsleven zijn kennis en ervaringen met leerlingen/studenten deelt.

Immers, voor een docent is het belangrijk dat hij/zij op de hoogte is en kennis heeft van de beroepspraktijk. Dit is niet alleen belangrijk voor het onderwijs maar ook voor een goede stagebegeleiding en begeleiding van de studiekeuze. Ook moet de docent op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen de branche en checken of de gebuikte materialen op school nog wel overeenkomen met de beroepspraktijk. Voor studenten is het belangrijk dat het onderwijs op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen en vernieuwingen binnen de branche.

Naast bedrijfsexcursies zijn het verzorgen van gastpresentaties en het beschikbaar stellen van stageplaatsen voor docenten goede instrumenten.

Heeft u binnen uw organisatie een stageplaats voor een docent beschikbaar? Wilt u ook mee werken om actuele beroepskennis bij vakdocenten te vergroten?

Voor u als bedrijf is dit wellicht op korte termijn een investering. Immers, een een docent 1 dag of 2 weken een stage plek geven kost tijd en energie. Maar wij zijn van mening dat de branche op lange termijn resultaat ziet. Want het nut van beide acties komt terecht bij de leerling, en dus bij onze toekomstige medewerkers.

Wilt u ook als bedrijf bijdragen aan goede technische medewerkers? Neem contact met ons op, info@vvei.nl.

Lees ook dit nieuwsbericht van Teus Toom

 

Project Sluis van OTIB

Volg ons
Aanmelden nieuwsbrief
Interesse groep
activiteiten kalender
ma di wo do vr za zo
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Twitterbird
TWITTERFEED